Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her  

 

KRÆFTSYG LOV

Maj 2003

I en hyggelig kantine på Rigshospitalets 12. etage, opgang C, hænger 3 reproduktioner af den velkendte Paul Gauguins berømte malerier - og som mange sikkert vil erindre kan hensætte en maleribeundrer til Tahiti-øerne i de mest harmoniske af naturlige omgivelser vi kan forestille os.

På et af billederne skildres endda et indbydende nøgent barn i alderen 5-8 år. Paul Gauguins malerier er anerkendt for deres naturalisme og sensualitet og for nogen sikkert også for deres seksuelle udstråling. Det nøgne barn tager imod et tykt aflangt stykke frugt der tilbydes barnet henover en frugtskål. Frugten overrækkes barnet af en voksen eller ung mand, der også er nøgen bortset fra et lille meget løst liggende håndklæde, henslængt lidt på lår og noget af ballerne.

Under det 19. århundredes victorianisme kunne blottelse af en ankel fremkalde seksuel lyst. Det var i samme periode som Gauguin skabte sine værker. I vor egen tid kender vi alle til biografreklamer, hvor ingen misforstår de seksuelle medbetydninger af nydelsen af en soft ice eller nedskyldningen af en stor forfriskende cola. Nej, der er ingen tvivl om det seksuelle motiv i mange reklamer.

Mon Gauguins indbydende barn opfattes som aseksuelt af alle? Nej, vel. Og derfor er det en strafbar handling at udstille dette verdensberømte billede, endda blot besiddelse af dette mesterværk kan diskuteres.

På Glyptoteket har vi verdens største samling Gauguin´er. Selvom det skulle vise sig at min egen undersøgelse for kræft på Rigshospitalets kirurgisk afdeling er positivt, så er den netop vedtagne lov der forbyder tegninger/malerier med et seksuelt indhold af mennesker under 18 år, ikke mindre kræftsyg end min egen, i så fald, kræftsyge krop - når loven, trods løfter om det modsatte, alligevel vil kunne ramme kunstskatte i verdensklasse.

Politikerne vil naturligvis hævde at loven imod børneporno ikke rammer kunstværker, og mange vil sikkert påstå at ingen kan blive dømt for at udstille klassiske kunstværker. Billedet skal ligne et foto til forveksling, for at der kan fældes dom. Men hertil må der pointeres at loven er så upræcist formuleret at den kan give anledning til vilkårlige og politisk motiverede domme. Historien rummer utallige eksempler på sådanne domme, både i Danmark og udlandet, og hvis man overhovedet er villig til at drage lære af historien, så må man indse at denne lov utvivlsomt vil blive misbrugt.

Troels Peter Schmidt

 

Home