Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Hjem

Se Bashy Quraishy´s nye home page:
www.bashy.dk
 

Statsmagten gider ikke lytte

"Gud har givet os én mund og to øre," skrev Mohammed Ghelle, Zeki Kocer og Bashy Quraishy i kommentaren "Hvid mands byrde" (Weekendavisen d. 31.-6. april).

Herom skriver webredaktør Troels Peter Schmidt - forfatter og uddannet antipædagog

Essensen i "Hvid mands byrde" (Weekendavisen d. 31.-6. april) er ligetil: Statsmagten gider ikke lytte til de etniske minoriteter. I denne overordnede kritik af statsmagten gik to kendte professionelle, Ole Hammer (O.H.) og Ellen Bruun (E.B.) - der i mange år har beskæftiget sig med indvandrere - ikke ram forbi.

  I stedet for at forholde sig til hvordan vi borgere kan få embedsmændene og centraladministrationen til at gide lytte til de etniske minoriteters repræsentanter, vælger O.H og E.B. – at svare på et sekundært spørgsmål. O.H. og E.B: "Vi er heller ikke så blåøjede at påstå, at indflydelse er noget de etniske minoriteter – eller for den sags skyld nogen som helst andre – får gratis." (Weekendavisen d. 14.-18. april.)

  Mohammed Ghelle, Zeki Kocer og Bashi Quraishys indlysende overordnede pointe er jo, at institutioner og myndigheder med magten og alle ressourcerne, let kommer til at sparke til de relativt magtesløse i samfundet, når disse magtfulde myndigheder ikke gider lytte til andre end sine egne repræsentanter! Som de tre skribenter selv skriver i Weekendavisen og alle véd, er de etniske minoriteter ikke i besiddelse af statsmagtens fuldtidsansattes ressourcer, som de på samme måde som statsmagten kan trække på. Jeg mener ikke at interesseorganisationerne kan sammenlignes med statsmagtens overvældende ressourcer. Og det mener jeg ikke at O. H. og E. B. kan være bekendt ikke at se i øjnene.

  Jeg er selv vokset op som indvandrer i USA. Mens jeg var soldat i den amerikanske 7. armé i Vesttyskland var jeg en aktiv forkæmper dér for de sortes borgerrettigheder i hæren. Som 21 årige kom jeg til Danmark og har - siden midten af 70´erne, da jeg tog initiativ til at oprette et ligestillingsudvalg for indvandrere og flygtninge i Postarbejdernes Fagforening og andre steder – haft stor respekt for O.H.

  Men det skuffer mig umådeligt her på "mine gamle dage", at en så erfaren og moden forkæmper for etniske minoriteter ikke konsekvent støtter indvandrernes ret til selv at identificere problemer der vedrører dem selv - i deres egne anliggender. Og ud fra deres desværre, de facto, relative svage position i samfundet, så at hjælpe med, til at rette skytset mod "overmagten" i Danmark – imod dem som reelt blokerer for en løsning – nemlig, dem med alle ressourcerne!

  Jeg både håber og glæder mig til at se, at du O.H. samt E.B. snart skifter strategi – og melder Jer til dem der tager deres udgangspunkt i de relativt svages reelle situation og herfra retter skytset mod de magtfulde - for på denne måde at ophæve magtesløshedens onde cirkel.

Webredaktør Troels Peter Schmidt – forfatter og uddannet antipædagog

Mere om Bashy Quraishy

Apropos medieansvarslovgivning

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: