Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Klik her for hele kronikken

Uddrag fra kronikken:

 Som appetitvækker til at læse "Det erotiske isbjerg" og led i den omfattende faglig debat på denne hjemmeside bringes citaterne:
KRONIKKEN I POLITIKEN /
Fredag 17. december 1999 

<<Sex i sort-hvidt eller gråt

af Maria Marcus

" [...] Sex sælger. Mærkeligt nok, for der er snart ikke mere der kan ryste og forarge, hvad sex angår. Men her har medierne på det sidste  fået en splinterny godbid, et fænomen, der gør det muligt at kombinere de to, katastrofen og sex: Manglende Lyst.

  I disse år rapporterer læger, terapeuter og sexologer som bekendt, at flere og flere mennesker henvender sig for at klage over Manglende Lyst. Klagerne fik deres teoretiske forklaring i den tyske sexforsker Günther Schmidts bog Hvad Blev Der Af Seksualiteten. Den startede et vældigt mediepostyr herhjemme, fyldt med bekymrede profetier om seksualitetens skranten og snarlige endeligt. Her fremsatte Schmidt nemlig den påstand, at vi nok kun har set toppen af et erotisk isbjerg.

  Et erotisk isbjerg - hvilket vidunderligt raffineret sort-hvidt billede! Jeg har brugt det som titel på min nye bog om u-lyst og nu-lyst og om tendenser i seksualiteten her omkring årtusindskiftet. Men ikke fordi jeg er enig med den tyske professer. [...]"

Apropos "gråt" i kronikkens overskrift fortsætter Marcus:

" [...]

  Men sex skal der være; om ikke andet så i form af manglende sex, Manglende Lyst - det nye gys. Og her forhøjes den sort-hvide virkning af, at man kan udpege syndebukke.

  Først og fremmest naturligvis kvinderne.  [...] "

Marcus er overbevisende i sit opgør med påstanden om " [...]  at kvinder fra naturens hånd har mindre lyst til sex end mænd. [...] "

Gestaltterapeuten og forfatteren cand.mag. Maria Marcus gør op med både den sort-hvide, såvel som den grå-grå holdning.

  "Jeg møder dem i min praksis - kvinder der kommer alene eller sammen med deres mand - og på seksualitetskurser. Rollerne er jævnt fordelt; der er ikke meget der tyder på, at det er mænd der vil have sex og kvinder der vil have ømme ord og blomsterbuketter i cellofan. Det passer heller ikke med den gamle historie om, at kvinder  bruger sex for at få kærlighed, mens mænd køber sex med kærlige ord.

  Og intet i min terapeutiske praksis passer med [...] påstand om, at efter forelskelsesfasen nedtones kvinders lyst, og så gider de ikke ´det dér med pikken´ ret meget længere. [...]   

ALLIGEVEL - NOGET ER der nok om [...] en forskel på mænds og kvinders seksualitet, bare på en anden led: Utallige kvinder ønsker sig sex ikke bare hyppigere, bedre, mere langvarigt -  men frem frem for alt mere intimt. [...] " 

Maria Marcus fortsætter med at nuancere de voldsomme uenigheder i nutiden. Jeg synes, at alt dette er fascinerende læsning.

Da ovenstående også er en appetitvækker foreslår jeg at man læser Det erotiske isbjerg og KRONIKKEN I POLITIKEN / Fredag 17. december 1999 - ikke mindst for at få fat i denne aktuelle debats nuancer! Alle er velkomne til at sende kommentarer til Just-Well ved at klikke på "Hjem" nedenfor:

 Troels Peter Schmidt 

Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz, som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
Fra Incest til Medie-hetz  
- af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog
ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium
- klik her

Hjem
 For et interview med Nordisk psykologis anmelder af Children & Sex. Efter min mening giver interviewet den klareste og mest sandfærdig indføring til forståelsen af incest der findes på dansk. Dette skyldes sikkert det faktum at forskningen omtalt i Children & Sex er baseret på de mest stringente forskningsmetoder og må derfor antages er tættest på omstændighederne i det virkelige liv. 

 Den nyeste forskning bekræfter forskningsresultaterne i Children & Sex

Ny videnskabelig undersøgelse af Child Sex Abuse "forskning"

(Anmeldelsen af den gamle klassiker Children & Sex blev også trykt i Ekstra Bladet d. 26.1.84, men dog i en lidt mindre akademisk udgave.)

 Troels Peter Schmidt: At forbyde eller hindre dialog er beslægtet med et totalitært og uetisk tiltag. 

En grønlandsk - skik om moder/barn intimitet og omsorg - en incestlignende skik

Antologi-anmeldelsen er et uddrag fra Nordisk psykologi, jan. 1983 nr. 1. Den nyeste forskning bekræfter forskningsresultaterne i Children & Sex

: Ny videnskabelig undersøgelse af Child Sex Abuse "forskning" - kan læses eller printes ud gratis fra denne hjemmeside!

Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz, som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
Fra Incest til Medie-hetz  
- af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog
ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium
- klik her

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: