Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her  

 

Ét eksempel på mediejagt
eller
moral panic

Et eksempel på mediejagt eller moral panic, ført an af dagbladet Politiken og Ritzaus  Bureau, gik ud på at få to seriøse hjemmesider til udelukkende at fremstå som om de ikke er andet end propaganda for kiggere og blottere financieret med offentlige midler - fra Undervisningsministeriet - og brugt til andet end det som midlerne var tiltænkt.

"Statsstøtte til hjemmeside for blottere og kiggere" - sådan lød en af Politikens overskrifter, torsdag  d. 11 maj. Grunden til at jeg mener, at der her var tale om en jagt på de to daværende seriøse hjemmesider (www.blotter.dk  og www.kigger.dk) , som i øvrigt har eksisteret i længere tid er, at der - journalistisk set - kun er to ufuldstændige vinkler på denne såkaldte  nyhedsformidling:

  1. Statsstøtte på "28.500 kroner fra tipsmidlerne er gået til to internetsider for blottere og kiggere." Og 

  2. "Nu kræver Undervisningsministeriet en forklaring." (Politiken d. 11 maj.)

  Disse to vinkler - når de står alene - har, efter min mening, intet med f.eks. pressens pligt til konsekvent at spørge sig selv: Er der andre vinkler på en sådan sag der burde belyses? Eller er der andre der ser en anden sammenhæng i sagen? "There must be a second opinion on this matter." Når pressen viderebringer halve eller kvarte "sandheder" bidrager det efter min opfattelse ikke til at udbygge borgernes bevidsthed eller for den sags skyld pressens troværdighed.

  I stedet synes jeg, at Politiken burde påtage sig et ansvar for at samfundet sætter nogle rigtige dagsordner ved at identificere det væsentlige, analysere og forklare og ikke mindst  afspejle tingene balanceret og gøre det hele mere transparent. Hurtighed/aktualitet og sandhed/humanisme er ofte hinandens fjender.

  Den side af sagen som jeg synes absolut skulle have været med i Politikens artikel fra Ritzaus Bureau er den faglige og seriøse side af fænomenet "blottere og kiggere". Men en sådan manglede totalt!

  Resultatet af nævnte artikel er udelukkende et uværdigt, uberettiget billede af hvad der fortjener en rationel helhedsbetragtning. Her er Politiken desværre gået gal i byen, endda ved at bidrage til en - efter min mening - jagt på seriøse menneskers forsøg på at løse nogle problemer i samfundet. Og så har de jagtede personer endda skabt to gode hjemmesider. Hurra for det! Lad os endeligt få flere af den slags. Med eller uden statsstøtte, der i så fald sikkert anvendes til at hjælpe alle os andre med en bedre forståelse af blotteri og kiggeri.

  Min kritik af Politiken går ikke på, at noget skal skjules, eller at offentlige midler skal bruges til andet end det som de er tiltænkt, tværtimod. Efter min mening skal alt helst op på bordet, dvs. at der skal flere vinkler på sagen, men uden mediejagt! Og fremfor alt uden menneskejagt! Lad os ikke gøre mere skade end gavn!

Apropos I:

Apropos II:

Læs gerne papir-udgaven af Fra Incest til Mediehetz,  som kan lånes gratis på Det Kgl. Bibliotek eller lige her:

For første gang læs Nu i flot Super PDF Format
Fra Incest til Medie-hetz  
- af forfatter Troels Peter Schmidt uddannet antipædagog ved Ballerup Fritidspædagog Seminarium - klik her

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: