Se 1½ time lang Foredrag på Dansk, på YouTube nuklik påNyeste forskning som kategorisk afviser det universelle incest tabu: Engelsk Introduktion (4 min.), resten på dansk. Engelsk tekst til højre for videobilledet på YouTube findes 3 links: til ægyptologens forlag, hvor bogen kan købes, til bogens indholdsfortegnelse og til de første 24 sider af bogen som alle kan læse fritklik her
For at afspille hele det 1½ time lang foredrag / diskussion automatisk
(i stedet for manuelt én efter én) gå til følgende YouTube side og klik på "Play All" i højre side - for automatisk afspilning gå først til den pågældende YouTube side ved atklikke her
New Research Rejects Universal Incest Taboo: Eng. Intro, Eng. Text Right of Screen; Dansk Foredrag
klik her

 

Som led i debatten om overdrivelse og hysteri bringes fra dagbladet Information  5.2.99:

Dagbladet Informations nyeste heksejagt: Klik på
Mænd og kvinder i strålende solskin


Stop heksejagten

[Apropos: Heksejagt:& heksejægere]

- Efter fyringen af psykolog: Hvilken fagperson tør nu diskutere, hvorvidt positive seksuelle barn-voksen-relationer eksister

[Just-Well.dk: Sten Hegeler nægtede at skrive under på nærværende protestskrivelse, men valgte i stedet at forsvare kollegaen Bent petersen i deres daværende fælles fagforening Dansk Psykologforening med formand Johanne Bratbo som førende heksejæger]

Pædofili

Af Susanne van Dears, Christian Graugaard, Karsten Mose Hansen, Karin Lützen, Maria Marcus, Bo Møhl, Sanne Neergaard, Wilhelm von Rosen, Christian Braad Thomsen og Gerd Winther

Psykolog og sexolog Bent Petersen er inden for kort tid blevet bortvist fra Dansk Psykolog Forening og desuden blevet fritstillet fra sin stilling som chefpsykolog ved Næstved kommune. Alt sammen på grund af (forvandskede) synspunkter vedrørende pædofili - ikke faktisk pædofili, kritisabel embedsførelse eller terapeutisk malpraksis. Bent Petersen har via Ritzau den 15. januar udsendt et dementi, men den samme del af pressen, som har haft travlt med at drive heksejagt, har tilsyneladende ikke fundet dette værdigt til behandling. Med andre ord: Sagen er i betænkelig grad kommet til at ligne en regulær hetz

Debat på et lavt niveau

  I en tid hvor voksnes seksuelle overgreb på børn er i fokus, er det i et vist omfang forståeligt, at ethvert forsøg på at nuancere spørgsmålet om pædofili - af hvad art det end måtte være - over én kam vækker modstand og forargelse blandt såkaldt almindelige mennesker. Mindre forståeligt er det imidlertid, at en faglig organisation og ledelsen af en offentlig arbejdsplads lader sig rive med af den folkelige panikstemning og som sådan gør deres til at placere en i forvejen vanskelig debat på et unødigt lavt niveau.

  Seksuelle relationer mellem børn og voksne dækker over et stort spektrum af forskelligartede følelser og handlinger.

Kontroversielt synspunkt

  Som regel er det udelukkende den grummeste ende af spektret, der formidles, dvs. beretninger om trusler, fortielser, angst, vold og prostitution.

  Men det hører til billedet, at nogle mennesker i barndommen har haft seksuelle oplevelser med voksne, som de siden beskriver positivt - et kontroversielt synspunkt, som dele af fagpressen støtter.

  Vi går ud fra, at det har været Bent Petersens ærinde at viderebringe denne mere positive del af spektret for der igennem at bidrage til debattens balance. Men at fremsætte den form for udtalelser er åbenbart så tabubelagt, at det omgående medfører eksklusion, mistænkeliggørelse og fyring!

  Efter vores mening hører den slags under ingen omstændigheder hjemme i et land, der ynder at påberåbe sig ytringsfriheden og hylder retten til fri meningsdannelse. Hvilken fagperson tør nu - under behørig hensyntagen til sin karriere - deltage i den vigtige diskusion af, hvorvidt frivillige og positive seksuelle barn-voksen-relationer kan eksistere eller ej?

Stop heksejagten

 - kommentar af Troels Peter Schmidt -

Den 9. februar 1999 fyrede Næstved Kommune indirekte en del af fagpressen. Men hvis vi i forskningen og i vor hverdag skal bevare et åbent sind i forhold til vort søgen efter sandhed nytter det ingenlunde at lukke øjnene totalt for den del af fagpressen som støtter en tidligere chefpsykologs synspunkter. 

 Netop cand.psych. sexolog Bent Petersen vil stoppe al sexmisbrug. Og vi andre vil stoppe al heksejagt og al misbrug. Næstved Kommune har ved denne fyring misbrugt et hæderligt menneske og indirekte misbrugt den del af fagpressen som støtter  psykologens synspunkter.

  For som følgende fagfolk, 5 kvinder og 5 mænd, - Susanne van Deurs, Christian Graugaard, Karsten Mose Hansen, Karin Lützen, Maria Marcus, Bo Møhl, Sanne Neergaard, Wilhelm von Rosen, Christian Braad Thomsen, Gerd Winther - skriver i deres støtte-erklæring til den nu afskedigede, tidligere chefpsykolog: "Men det hører til billedet, at nogle mennesker i barndommen har haft seksuelle oplevelser med voksne, som de siden beskriver positivt - et kontroversielt synspunkt, som dele af fagpressen støtter".

  De solidariske medunderskriverer af støtte-erklæringen går lige til sagens kerne: "I en tid hvor voksnes seksuelle overgreb på børn er i fokus, er det i et vist omfang forståeligt, at ethvert forsøg på at nuancere spørgsmålet om pædofili - af hvad art det end måtte være - over én kam vækker modstand og forargelse blandt såkaldt almindelige mennesker.

  Mindre forståeligt er det imidlertid, at en faglig organisation [Dansk Psykolog Forening] og ledelsen af en offentlig arbejdsplads lader sig rive med af den folkelige panikstemning og som sådan gør deres til at placere en i forvejen vanskelig debat på et unødigt lavt niveau."

[Heksejagt:& heksejægere]

 


Apropos - Se: Panikkens retorik - dagbladet Politiken søndag 7. februar 1999 og Professor irettesætter chefpsykolog

Hysteriet breder sig -  kommentar i dagbladet Information

Hjem

Bekæmp censur!  - Resist Censorship!: